Pages

Thursday, September 23, 2010

Raya 2010-Tahun pertama tanpa mak…

salam semua...adoyai lama sungguh lia tak update blog ni...tak berkesempatan aka malas n takde cerita nak share hehehe..sekarang ni alhamdulillah lia da pun almost 4 weeks pregnant, moga-moga lia akan selamat melahirkan zuriat lia dan suami..tak sabar rasanya nak tengok cemana rupa baby lia..ahaks!

sekarang ni masih lagi musin raya,rasanya masih tak terlewat untuk lia ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada seluruh keluarga dan muslimin muslimat yang mengenali lia dan suami..0-0 ye.

Tahun ni jugak pertama kalinya lia beraya sebagai seorang isteri…seronok jugak..tapi kalau ada mak lagi seronok..tapi walau apa pun hidup kena diteruskan kan..jom layan gambar-gambar ray alia dan family..


Ika (anak buah lia),dengan tugas rasminya setiap tahun..isi kuih raya dalam balang..
 Seronoknya bebudak main bunga api…

Dania dan nisa..umur sama tapi badan tak sama…isk isk isk…
Bapak budak pun turut serta…haih..(sebenarnye ni ler supplier bunga api ni huhuhu)
Pas main bunga api main PS3 pulok…sape nak nolong ngemeh ni…haii orang pompuan gak…


Setelah berhempas pulas berperang didapur sejak lepas subuh, inilah hasilnye…..
Rendang kerang (wajib setiap tahun) favourite mak.
kuah kacang bersama daging...ni pun wajib--hasil kerja saye hik hik


Lemang- hasil pemberian 'bakal' adik iparku..

Ketupat palas -- wajib..

ketupat nasi

Kuah kacang untuk lodeh--hasil kerja Mummy Gee

Kuah lodeh-- by Mummy Gee
Rendang rusa--ihsan dari kak yati

Wajik yang tak berapa nak jadi..
Meriah kan..kan..kannnn


Ayah yang ceria di pagi raya…(makin encem plak ayah ni..ahaks!) ayah masih nampak kurus sebab masih under treatment sakit tibi..


Makan time!!!

Beratur-beratur semua!!!tok wan nak bagi duit raya…

Paknjang pulak nak bagi duit ni,beratur lagi!!!

Eh ada lagi la…beratur kat paklang pulak!!!
Beratur lagi!!! Pakcik pulak nak bagi duit raya!!!

Maksu pulak la..!!!!! pergh banyak sungguh bebudak ni dapat duit raya!!

Keluarga abang lee & kak timah bersama anak-anaknya…
Keluarga abang edi & kak yati

Keluarga abang wan & kak gee

Lia & Hubby…Insya Allah tahun depan dah bertiga…hehe…

Keluarga Lia
Barisan lelaki: Abang wan,Abang edi,abang lee
Duduk atas kusi:Lia,Ayah,Kak nah
Duduk bersila: Adik
Tiada dalam gambar: Abang kamal..dia sampai lambat sikit…
Keluarga besar Lia..:)
Tiada dalam gambar : abang kamal dan abang azahan…

Friday, June 11, 2010

Langkawi......Gold Coast

Daisypath Vacation tickers


Yeay!Yeay!Lagi seminggu lagi Lia and hubby akan terbang to Langkawi yeay! at first we are supposed to stay at Berjaya resort....cantikkan.....



Oleh sebab masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan, Berjaya resort telah bertukar menjadi ....


AB Motel...cantikkans... tak pe la takde rezeki..walauapepun ini tak penting..yang penting Lia and hubby hopefully will be happy have a vacation here..tak sabar lia nak jalan-jalan tepi pantai and tengok laut dia yang cantik sangat!


Langkawi!!!! tunggu Lia datang!!!

World cup mai dah...


malam ni start la World cup yang di tunggu-tunggu semua kaki bola. 4 tawun sekali baru ada. time ni penuh la sume kedai kedai mamak dengan kaki bola. masyuk la mamak mamak time ni ( kalau sume yang pegi kedai diorang tak minum air suam aje la)..kalau kat umah lak, da tak ley tengok chanel lain da..nak tak nak terpaksa la kasi chance kat hubby hubby masing tgk bola. 4 tahun sekali je ni! siapkan jek makanan dan minuman untuk dorang.kang nanti ada lak kes isteri pukul suami dengan kayu besbol sebab ingat pencuri masuk dapur. sang suami pulak jangan tgk bola dalam gelap nanti isteri ingat pencuri heheehehe..ok ok ok kat bawah ni lia kasi jadual untuk world cup kali ni sampai 13 June ( sumber dari fifa worldcup official website)

2010 FIFA World Cup™: Latest Matches


South Africa1:1
Mexico-Live update (61')






Upcoming matches:
Uruguayvs.France-11 Jun 8:30pm
South Koreavs.Greece-12 Jun 1:30pm
Argentinavs.Nigeria-12 Jun 4:00pm
Englandvs.United States-12 Jun 8:30pm
Algeriavs.Slovenia-13 Jun 1:30pm
Serbiavs.Ghana-13 Jun 4:00pm
Germanyvs.Australia-13 Jun 8:30pm
* All times are South Africa Time

Jadi untuk semua kaki kaki bola..block your time. pada isteri isteri (termasukla Lia) sediakan la makanan dan minuman secukupnya...(yo yo ooo je.. last last lia yang tgk bola, hubby tido..hahahahahhahaha)

makan bola, tido bola,mimpi bola..semua pun bola...bola,bola,bola.

Thursday, June 10, 2010

HERO...

Lagu Hero sangat memberi makna pada Lia..Jom kita nyanyi sesama.... :)




There's a hero
If you look inside your heart
You don't have to be afraid
Of what you are

There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
And you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold

You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

Oh ho, Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away, hey yea

Hold on
There will be tomorrow
In time, you find the way, hey

Then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

That a hero lies in you
Mmm, that a hero lies in you



All the Single Ladies!!!!



Attention to the single ladies!!! video ni sangat kelakar!hahahahaha

Ku juga Mencitaimu...




Lagu ape first time korang dapat dari Hubby korang? aku dpat lagu ni masa mule dia nak tackle lia ahaks! memula memalu so kasi la lagu hahahahaa..layan je...

Kawan Kawen





Amik dari Jamy (cilok jap ye cik mie)


Start cuti sekolah ni ramai la orang gantung periuk.Sebab ape? sebab banyak kenduri kawen. Antaranya kawan baik lia, Isma Saludin. Lia kawan ngan lia dari lia study dekat Perlis lagi.Unfortunately lia tak dapat hadir ke kenduri kawen dia kat Sg Petani kat Kedah sebab ada perkara yang tak dapat di elakkan. Walauapepun Isya Allah Lia dan hubby akan pegi kenduri dia dekat Umbai Melaka. Kepada Isma dan Apai Congratulations!!!