Pages

Friday, June 11, 2010

Langkawi......Gold Coast

Daisypath Vacation tickers


Yeay!Yeay!Lagi seminggu lagi Lia and hubby akan terbang to Langkawi yeay! at first we are supposed to stay at Berjaya resort....cantikkan.....



Oleh sebab masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan, Berjaya resort telah bertukar menjadi ....


AB Motel...cantikkans... tak pe la takde rezeki..walauapepun ini tak penting..yang penting Lia and hubby hopefully will be happy have a vacation here..tak sabar lia nak jalan-jalan tepi pantai and tengok laut dia yang cantik sangat!


Langkawi!!!! tunggu Lia datang!!!

World cup mai dah...


malam ni start la World cup yang di tunggu-tunggu semua kaki bola. 4 tawun sekali baru ada. time ni penuh la sume kedai kedai mamak dengan kaki bola. masyuk la mamak mamak time ni ( kalau sume yang pegi kedai diorang tak minum air suam aje la)..kalau kat umah lak, da tak ley tengok chanel lain da..nak tak nak terpaksa la kasi chance kat hubby hubby masing tgk bola. 4 tahun sekali je ni! siapkan jek makanan dan minuman untuk dorang.kang nanti ada lak kes isteri pukul suami dengan kayu besbol sebab ingat pencuri masuk dapur. sang suami pulak jangan tgk bola dalam gelap nanti isteri ingat pencuri heheehehe..ok ok ok kat bawah ni lia kasi jadual untuk world cup kali ni sampai 13 June ( sumber dari fifa worldcup official website)

2010 FIFA World Cup™: Latest Matches


South Africa1:1
Mexico-Live update (61')






Upcoming matches:
Uruguayvs.France-11 Jun 8:30pm
South Koreavs.Greece-12 Jun 1:30pm
Argentinavs.Nigeria-12 Jun 4:00pm
Englandvs.United States-12 Jun 8:30pm
Algeriavs.Slovenia-13 Jun 1:30pm
Serbiavs.Ghana-13 Jun 4:00pm
Germanyvs.Australia-13 Jun 8:30pm
* All times are South Africa Time

Jadi untuk semua kaki kaki bola..block your time. pada isteri isteri (termasukla Lia) sediakan la makanan dan minuman secukupnya...(yo yo ooo je.. last last lia yang tgk bola, hubby tido..hahahahahhahaha)

makan bola, tido bola,mimpi bola..semua pun bola...bola,bola,bola.

Thursday, June 10, 2010

HERO...

Lagu Hero sangat memberi makna pada Lia..Jom kita nyanyi sesama.... :)




There's a hero
If you look inside your heart
You don't have to be afraid
Of what you are

There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you'll finally see the truth
That a hero lies in you

It's a long road
And you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold

You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

Oh ho, Lord knows
Dreams are hard to follow
But don't let anyone
Tear them away, hey yea

Hold on
There will be tomorrow
In time, you find the way, hey

Then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive

So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you

That a hero lies in you
Mmm, that a hero lies in you



All the Single Ladies!!!!



Attention to the single ladies!!! video ni sangat kelakar!hahahahaha

Ku juga Mencitaimu...




Lagu ape first time korang dapat dari Hubby korang? aku dpat lagu ni masa mule dia nak tackle lia ahaks! memula memalu so kasi la lagu hahahahaa..layan je...

Kawan Kawen





Amik dari Jamy (cilok jap ye cik mie)


Start cuti sekolah ni ramai la orang gantung periuk.Sebab ape? sebab banyak kenduri kawen. Antaranya kawan baik lia, Isma Saludin. Lia kawan ngan lia dari lia study dekat Perlis lagi.Unfortunately lia tak dapat hadir ke kenduri kawen dia kat Sg Petani kat Kedah sebab ada perkara yang tak dapat di elakkan. Walauapepun Isya Allah Lia dan hubby akan pegi kenduri dia dekat Umbai Melaka. Kepada Isma dan Apai Congratulations!!!

RECAP

Ahaks! oleh sebab lia baru je buat blog ni, so nak recap sikit pasal lia and hubby lia. Firstly we started kenal kat opis ala malu malu gitew! we declared on 06.09.2006. pastu kawan kawan kawan we decided to engaged on 19.10.2008.kami ikat dalam masa 1 tahun. Pada 11.12.2009 Lia dan suami sah bergelar suami.. ahaks! I like!..kat bawah ni ada sikit gambar untuk kenangan..




Wednesday, June 9, 2010

SAIDINA!!!

hari tu sangap dok umah gi amik haikal bawak jalan-jalan ke jusco. masuk kedai buku saje nak tengok-tengok buku baru. kot kot boleh hilangkan bosan disamping menambah ilmu..ahaks!belek punye belek ternampak la pulak game SAIDINA. Ingat lagi tak game SAIDINA? dulu dulu kat sekolah selalu main bila time rehat. Bagusnye game ni sebab boleh improve matematik kita dan juga logical thinking. Tak pasti la zaman sekarang orang main lagi ke tak game ni. ye la da ada banyak game game yang canggih manggih sampai lia pun da tak tau ape game yang latest now ni. Pikir punye pikir rasanye ok gak kalau lia beli game ni. At least boleh main ngan hubby and adik kat umah. kalau balik kampung bleh main ngan abang2 dan kakak2. (kot dorang nak main hahahahha).

malam tu kitorang main SAIDINA dari kul 8 sampai kul 11.30 malam.memang gilos and meriah giler main game ni. memang meriah kejap kejap my hubby jerit BELI!BELI!BELI!..tamak sungguh die..Yang tak pueh hati tu tiap kali dapat keputusan dia asyik dapat duit je...mandrem ke ha....time lia ngan adikk bukak keputusan asyik kena bayar je..pastu bila jalan tak cukup duit dengar pulak jerit GADAI! GADAI!GADAI! hahaha sebab da tak cukup nak bayar so kena gadai tanah....hahahhaha bila ada yang lalu kat tanah kita diorang kena Bayar...sekali dengar jeritan BAYAR!BAYAR!BAYAR! hahaha best betul.hilang jap rasa rindu kat mak..

Monday, June 7, 2010

Alhamdulillah...

Alhamdulillah..lia masih lagi bernafas di bumi Allah ini..minggu ini da minggu ke 3 mak pergi meninggal kami sekeluarga..tetapi kenangan bersama mak tak dapat dilupakan walau sesaat.Terlalu banyak kenangan bersama-sama mak. Diharapkan dengan adanya blog ni akan dapat mengurangkan gundah gulana dalam hati kakak ( panggilan mak pada lia). Semoga mak di tempatkan di dalam golongan orang2 yang beriman.Semoga Allah mengasihani mak sebagaimana mak mengasihi kakak di masa kecil..amiin...