Pages

Thursday, September 23, 2010

Raya 2010-Tahun pertama tanpa mak…

salam semua...adoyai lama sungguh lia tak update blog ni...tak berkesempatan aka malas n takde cerita nak share hehehe..sekarang ni alhamdulillah lia da pun almost 4 weeks pregnant, moga-moga lia akan selamat melahirkan zuriat lia dan suami..tak sabar rasanya nak tengok cemana rupa baby lia..ahaks!

sekarang ni masih lagi musin raya,rasanya masih tak terlewat untuk lia ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada seluruh keluarga dan muslimin muslimat yang mengenali lia dan suami..0-0 ye.

Tahun ni jugak pertama kalinya lia beraya sebagai seorang isteri…seronok jugak..tapi kalau ada mak lagi seronok..tapi walau apa pun hidup kena diteruskan kan..jom layan gambar-gambar ray alia dan family..


Ika (anak buah lia),dengan tugas rasminya setiap tahun..isi kuih raya dalam balang..
 Seronoknya bebudak main bunga api…

Dania dan nisa..umur sama tapi badan tak sama…isk isk isk…
Bapak budak pun turut serta…haih..(sebenarnye ni ler supplier bunga api ni huhuhu)
Pas main bunga api main PS3 pulok…sape nak nolong ngemeh ni…haii orang pompuan gak…


Setelah berhempas pulas berperang didapur sejak lepas subuh, inilah hasilnye…..
Rendang kerang (wajib setiap tahun) favourite mak.
kuah kacang bersama daging...ni pun wajib--hasil kerja saye hik hik


Lemang- hasil pemberian 'bakal' adik iparku..

Ketupat palas -- wajib..

ketupat nasi

Kuah kacang untuk lodeh--hasil kerja Mummy Gee

Kuah lodeh-- by Mummy Gee
Rendang rusa--ihsan dari kak yati

Wajik yang tak berapa nak jadi..
Meriah kan..kan..kannnn


Ayah yang ceria di pagi raya…(makin encem plak ayah ni..ahaks!) ayah masih nampak kurus sebab masih under treatment sakit tibi..


Makan time!!!

Beratur-beratur semua!!!tok wan nak bagi duit raya…

Paknjang pulak nak bagi duit ni,beratur lagi!!!

Eh ada lagi la…beratur kat paklang pulak!!!
Beratur lagi!!! Pakcik pulak nak bagi duit raya!!!

Maksu pulak la..!!!!! pergh banyak sungguh bebudak ni dapat duit raya!!

Keluarga abang lee & kak timah bersama anak-anaknya…
Keluarga abang edi & kak yati

Keluarga abang wan & kak gee

Lia & Hubby…Insya Allah tahun depan dah bertiga…hehe…

Keluarga Lia
Barisan lelaki: Abang wan,Abang edi,abang lee
Duduk atas kusi:Lia,Ayah,Kak nah
Duduk bersila: Adik
Tiada dalam gambar: Abang kamal..dia sampai lambat sikit…
Keluarga besar Lia..:)
Tiada dalam gambar : abang kamal dan abang azahan…