Pages

Tuesday, October 25, 2011

Emosi beb!!

Salam..

2 minggu ni rasanya minggu yang paling lemau untuk diri Lia. dan berita gembira untuk lia dan hubby kerana Lia telah disahkan mengandung anak yang ke 2..Macam-macam feedback yang lia dapat bila orang luar mengetahui yang lia pregnant lagi. ada yang ucap tahniah dan ada jugak yang meng'down'kan lia..Bila down mula la teringatkan arwah mak...(sob..sob..sob..)My first baby baru 8 months..Yes for those people out there cakap too early for me to have a second baby..Ini adalah rezeki dari Allah...kenapa kita nak mengutuk dan memburuk-burukkan rezeki yang dikurniakan oleh Allah..kerana Lia amat yakin hanya Allah yang Maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya. Kita Merancang dan Allah juga merancang...Maha Suci Allah dia Adalah sebaik-baik Perancang..

Semoga Allah memberi kekuatan pada Lia untuk menghadapi semua dugaanNya...Amiin...

Mood : Emosi ( biasala tengah preggy ni kan...:) )





Friday, October 7, 2011

chocolate...chocolate..chocolate...mati..

Sekarang ni tengah giler nak buat kek..Jiran sebelah pulakk ada order brownies untuk beday anak hari ahad lepas, sambil tu buat sekali kek untuk makan-makan dirumah SIL di saujana impian.Tadi pulak buatkan kek untuk beday kawan Lia, si Jamiatul Akmal binti Abdul Jabar atau name glemernye Jamy..hehehehe..


Dearh chocolate cake- 1st attwmpt..kelam kabut masa buat ni sebab nak rush pegi umah SIL

Muffin Chocolate..Yummy!


Death Chocolate cake - 2nd attemp..Jadik jugak!

dibuat untuk beday Cik Jamy
Happy Birthday Jamy!!!!

Brownies untuk jiran sebelah tak sempat nak snap...

Its My birthday!!

Cer citer..cerciter...hehhehe...nak citer ler ni..Last Saturday was my birthday..1st october! Dah bertambah umur Lia..Terima kasih kepada Mak kerana melahirkan Lia ke dunia..mula la nak syahdu bila sebut pasal mak..sob..sob..sob..Syukur kepada Allah kerana Lia masih lagi bernafas di bumi Nya yang Maha Luas ini..Syukur juga kepada Allah kerana Lia dikurniakan suami yang baik dan sayang pada Lia..Actually takde selebret2 pun..just makan pizza hut jek kat Mines..

Tengok tuuu sape yang tak sabar-sabar nak makan pizza ni..

dan encik hubby telah memhadiahkan Lia...jeng jeng jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Satu tiket perjalan perjalanan ke Hong kong Disneyland!! yeay!
Hahahaha jangan nak berangan Lia..Hubby Lia kasi 
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

Alhamdulillah...Terima kasih cayunk!!!!

Visit Maklang dan Kak Ngah

Salam uolss...

Sementara tunggu kek lia siap di bakar..sempatlah Lia menhapdet blog Lia yang dah nak berhabuk nih..lama gak tak upadate kan..banyak keje, banyak hal la cik jaaah..ok ok ok..ni meh Lia nak habaq mai kat hangpa..haritu Lia pegi melawat Maklang Lia dekat Puchong. Uzur dah nampak dia..Maklang adik kepada Mak Lia. Selepas Mak Lia pergi ibu saudara la tempat berkongsi kasih..Maklang Lia ada penyakit kencing manis yang agak serius..Lia doakan semoga akan sentiasa sihat dan ceria..Semoga Maklang akansentiasa ceria..

Toklang dan Mirza


Mirza bersama kakak Ain


Lepas tu pergi ke rumah cousin lia pulak di batu 14 Puchong, melawat baby dia yang baru lahir..It's a baby girl..baik je nampak budaknye..Ini anak no 5 die..
Tak ingat la nama dia, panjang sangat!

Ini anaknye yang sulung..

Yang nombor 3: renungan power tuuu..
Yang nombor 4




Friday, September 30, 2011

~~Demam~~

 



Salam..lama tak update blog lia nih. ada banyak nak citer sebenarnya.. tapi lately ni bz dengan kerja rumah dan buat biskut untuk tempahan (nanti lia buat n3 untuk biskut ni eh). lepas ni nak buat kek and brownies pulak untuk jiran. Dia order untuk birthday anak dia Ahad ni. Badan lia rasa tak sedap la,dehydrated melampau. dan rasa macam nak demam. Tapi demi suami dan anak kuatkan jugak diri ni..harap-harap dapat la Lia siapkan tempahan kek nanti..Doakan cepat sembuh ye...adeh deh deh deh...

Monday, September 26, 2011

OUTDOOR SHOOT!

Last week lepas jek kenduri Encik Kului, Lia da hubby plak menggedix amek picture outdoor.Lokasi?? depan rumah jekkk lalalalalala...outdooor la tu kan...hik hik hik..lagipun masa kawen dulu tak dapat nak outdoor shoot sebab hujan sob..sob..sob...Actually ni mengetest keheybartan encik hubby Lia pakai camera baru dia ala-ala DSLR tuh..hehehe..meh la kita tgk hasil ujikaji ini eh..(kepada jurugambar-jurugambar berpengalaman dan berilmu..feel free la to comment on this pictures ya!)kami budak baru belajar..(sila abaikan model yang tak berapa nak cun tu ye...)

No.1
No.2
No.3
No.4
No.5
No.6
No.7
No.8
No.9
No.10
No.11
No.12
No.13
No.14
No.15
No.16
No.17
No.18
No.19
No.20
No.21
No.22
No.23

Selamat Pengantin Baru!!!

Last weekend Lia balik melaka ke kampung hubby lia sebab ada kenduri kawen sepupu hubby Lia.kendurinye sebelah umah my PIL saje..Pengantin ni orang panggil Kului. Apa nama penuhnye Lia pun tak tau. cantek isterinya..




KEPADA ENCIK KULUI DAN ISTERINYA


SELAMAT PENGANTIN BARU..SEMOGA KEKAL DUNIA DAN AKHIRAT..

Friday, September 23, 2011

Wengerz datang umah!!

Seronoknyeeee rasa! Last Sunday weng-weng yang da lama sangat Lia tak jumpa datang bertandang ke rumah kecik lia ni..zaman muda-muda dulu ni rakan-rakan yang selalu kuar sesame...Tak semua dapat datang sebab ada komitmen masing-masing..ye lah masing-masing da kawen banyakla komitmen..ape pun tak kisah asalkan dapat berjumpa dengan dorang neh...rendu banget! selalu jugak dorang buat outing tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan Lia tak dapat join dorang..sebab tu da lama betul tak jumpe dorang nih! Yang dapat datang cuma :


 Sarah dan Sharx,Jamy dan juge Imah..Isma takdapat datang her PIL datang, Ila pulak Hubbynye pergi ke Thailand,Hazel ada di Singapore..Izan..hurm..tak dapat sms katenyer...( tak ngape izan ye...nanti aku masak spesel untuk ko ye..)



Ni jek yang Lia sempat sediakan untuk korang yek...mee goreng, chocolate brownies & kuah durian makan dengan roti.nanti kita masak grand lagi okeh?

Pose...pose..pose...pose weng memang suke pose...hahahaha





seronok sangat korang datang..terima kasih!!!!