Pages

Friday, September 30, 2011

~~Demam~~

 



Salam..lama tak update blog lia nih. ada banyak nak citer sebenarnya.. tapi lately ni bz dengan kerja rumah dan buat biskut untuk tempahan (nanti lia buat n3 untuk biskut ni eh). lepas ni nak buat kek and brownies pulak untuk jiran. Dia order untuk birthday anak dia Ahad ni. Badan lia rasa tak sedap la,dehydrated melampau. dan rasa macam nak demam. Tapi demi suami dan anak kuatkan jugak diri ni..harap-harap dapat la Lia siapkan tempahan kek nanti..Doakan cepat sembuh ye...adeh deh deh deh...

Monday, September 26, 2011

OUTDOOR SHOOT!

Last week lepas jek kenduri Encik Kului, Lia da hubby plak menggedix amek picture outdoor.Lokasi?? depan rumah jekkk lalalalalala...outdooor la tu kan...hik hik hik..lagipun masa kawen dulu tak dapat nak outdoor shoot sebab hujan sob..sob..sob...Actually ni mengetest keheybartan encik hubby Lia pakai camera baru dia ala-ala DSLR tuh..hehehe..meh la kita tgk hasil ujikaji ini eh..(kepada jurugambar-jurugambar berpengalaman dan berilmu..feel free la to comment on this pictures ya!)kami budak baru belajar..(sila abaikan model yang tak berapa nak cun tu ye...)

No.1
No.2
No.3
No.4
No.5
No.6
No.7
No.8
No.9
No.10
No.11
No.12
No.13
No.14
No.15
No.16
No.17
No.18
No.19
No.20
No.21
No.22
No.23

Selamat Pengantin Baru!!!

Last weekend Lia balik melaka ke kampung hubby lia sebab ada kenduri kawen sepupu hubby Lia.kendurinye sebelah umah my PIL saje..Pengantin ni orang panggil Kului. Apa nama penuhnye Lia pun tak tau. cantek isterinya..




KEPADA ENCIK KULUI DAN ISTERINYA


SELAMAT PENGANTIN BARU..SEMOGA KEKAL DUNIA DAN AKHIRAT..

Friday, September 23, 2011

Wengerz datang umah!!

Seronoknyeeee rasa! Last Sunday weng-weng yang da lama sangat Lia tak jumpa datang bertandang ke rumah kecik lia ni..zaman muda-muda dulu ni rakan-rakan yang selalu kuar sesame...Tak semua dapat datang sebab ada komitmen masing-masing..ye lah masing-masing da kawen banyakla komitmen..ape pun tak kisah asalkan dapat berjumpa dengan dorang neh...rendu banget! selalu jugak dorang buat outing tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan Lia tak dapat join dorang..sebab tu da lama betul tak jumpe dorang nih! Yang dapat datang cuma :


 Sarah dan Sharx,Jamy dan juge Imah..Isma takdapat datang her PIL datang, Ila pulak Hubbynye pergi ke Thailand,Hazel ada di Singapore..Izan..hurm..tak dapat sms katenyer...( tak ngape izan ye...nanti aku masak spesel untuk ko ye..)



Ni jek yang Lia sempat sediakan untuk korang yek...mee goreng, chocolate brownies & kuah durian makan dengan roti.nanti kita masak grand lagi okeh?

Pose...pose..pose...pose weng memang suke pose...hahahaha





seronok sangat korang datang..terima kasih!!!!

Thursday, September 22, 2011

Serangan Balas ke rumah AyahBonda!

Haritu Ayahbonda telah menyerang  ke teratak hamba..sekarang tibalah masanya kami menyerang kembali ke kawasan beliau..hahahahaha! sampai-sampai je da siap hidang makanan...


 Ada jeruk raya (peberet hubby nih!), ada cekelat raya...

 ada biskut raya..,ada dol-dol(sendrey bikin)..sodaaap!

Ada kek....


 Wah, ada lauk pauk juga! tapii....macam pernah ku lihat lauk-lauk ini, tapi di mana yaaa???mungkinkah di rumah along dan kak As??teeeeeeeeeeeeeeeettttt..

takpe la ape ape pun bedal je la labu...untung orang nak bagi ko makan hahahah..

Masa kami datang kam adalah peserta kedua selepas makteh. biasala Makteh kan ahli tetap hehhe..kemudian famili kak Nina datang. tak dak xtvt ramai-ramai pakat dok tengok DVD.


kitorang pulak pose-pose sambil borak2 dengan tuan rumah...
sementara kitorang pot pet pot pet, Ahmad telah menjadi penjaga kepada Mirza..seronok mirza landing atas paha abang Ahmad yee...'Ahmad kata: sakit da paha Ahmad!'
 Makteh kata : Nak amik gambar kena ada style macam ni ha!!
Mirza: Yo lah tuuuuuu

Kak Nina dan Bonda beliau..(sebok jek si tudung tu nak jugek enterprem..)

okla untuk tidak menghampakan beliau kita amek la jugak gambar beliau..

oklah perut da kenyang, kami pun pulang lalalalalalalalala...terima kasih Angah dan Kak Nina..lain kali jemput lagi...hehehehehe...


.