Pages

Tuesday, October 25, 2011

Emosi beb!!

Salam..

2 minggu ni rasanya minggu yang paling lemau untuk diri Lia. dan berita gembira untuk lia dan hubby kerana Lia telah disahkan mengandung anak yang ke 2..Macam-macam feedback yang lia dapat bila orang luar mengetahui yang lia pregnant lagi. ada yang ucap tahniah dan ada jugak yang meng'down'kan lia..Bila down mula la teringatkan arwah mak...(sob..sob..sob..)My first baby baru 8 months..Yes for those people out there cakap too early for me to have a second baby..Ini adalah rezeki dari Allah...kenapa kita nak mengutuk dan memburuk-burukkan rezeki yang dikurniakan oleh Allah..kerana Lia amat yakin hanya Allah yang Maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya. Kita Merancang dan Allah juga merancang...Maha Suci Allah dia Adalah sebaik-baik Perancang..

Semoga Allah memberi kekuatan pada Lia untuk menghadapi semua dugaanNya...Amiin...

Mood : Emosi ( biasala tengah preggy ni kan...:) )





Friday, October 7, 2011

chocolate...chocolate..chocolate...mati..

Sekarang ni tengah giler nak buat kek..Jiran sebelah pulakk ada order brownies untuk beday anak hari ahad lepas, sambil tu buat sekali kek untuk makan-makan dirumah SIL di saujana impian.Tadi pulak buatkan kek untuk beday kawan Lia, si Jamiatul Akmal binti Abdul Jabar atau name glemernye Jamy..hehehehe..


Dearh chocolate cake- 1st attwmpt..kelam kabut masa buat ni sebab nak rush pegi umah SIL

Muffin Chocolate..Yummy!


Death Chocolate cake - 2nd attemp..Jadik jugak!

dibuat untuk beday Cik Jamy
Happy Birthday Jamy!!!!

Brownies untuk jiran sebelah tak sempat nak snap...

Its My birthday!!

Cer citer..cerciter...hehhehe...nak citer ler ni..Last Saturday was my birthday..1st october! Dah bertambah umur Lia..Terima kasih kepada Mak kerana melahirkan Lia ke dunia..mula la nak syahdu bila sebut pasal mak..sob..sob..sob..Syukur kepada Allah kerana Lia masih lagi bernafas di bumi Nya yang Maha Luas ini..Syukur juga kepada Allah kerana Lia dikurniakan suami yang baik dan sayang pada Lia..Actually takde selebret2 pun..just makan pizza hut jek kat Mines..

Tengok tuuu sape yang tak sabar-sabar nak makan pizza ni..

dan encik hubby telah memhadiahkan Lia...jeng jeng jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Satu tiket perjalan perjalanan ke Hong kong Disneyland!! yeay!
Hahahaha jangan nak berangan Lia..Hubby Lia kasi 
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

Alhamdulillah...Terima kasih cayunk!!!!

Visit Maklang dan Kak Ngah

Salam uolss...

Sementara tunggu kek lia siap di bakar..sempatlah Lia menhapdet blog Lia yang dah nak berhabuk nih..lama gak tak upadate kan..banyak keje, banyak hal la cik jaaah..ok ok ok..ni meh Lia nak habaq mai kat hangpa..haritu Lia pegi melawat Maklang Lia dekat Puchong. Uzur dah nampak dia..Maklang adik kepada Mak Lia. Selepas Mak Lia pergi ibu saudara la tempat berkongsi kasih..Maklang Lia ada penyakit kencing manis yang agak serius..Lia doakan semoga akan sentiasa sihat dan ceria..Semoga Maklang akansentiasa ceria..

Toklang dan Mirza


Mirza bersama kakak Ain


Lepas tu pergi ke rumah cousin lia pulak di batu 14 Puchong, melawat baby dia yang baru lahir..It's a baby girl..baik je nampak budaknye..Ini anak no 5 die..
Tak ingat la nama dia, panjang sangat!

Ini anaknye yang sulung..

Yang nombor 3: renungan power tuuu..
Yang nombor 4