Pages

Monday, December 31, 2012

Selamat Tahun Baru!!!

Semoga Tahun ini akan membrikan kita seribu satu keberkatan hendaknya amin...Berdyukur kerana kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini..Semoga tahun ini akan mejadikan kita hambaNya yang sentiasa bersyukur..aminn....




Dalam kegemberiaan kita menyambut Tahun baru...Jangan kita lupa saudara kita dia bumi barakah Palestine yang bermatian menyelamatkan masjid Al-Aqsa...

Panjatkan Doa untuk mereka..itu adalah selemah lemah iman..

;)

Mini Jem - Koleksi terbaru untuk doorgift

Salam...

Sempena Tahun baru yang bakal menjelang beberapa mini saja lagi..Lia nak share koleksi terkini untuk mini jem.

Kali ni dengan pelbagai perisa yang berlainan dan lebih nilai untuk kawan-kawan semua..

tadaaaa...

Ini dia 4 perisa baru!!!

dari kiri : Nenas, Belimbing, Roselle & Seri Kaya Madu


Sila abaikan watermark pada gambar..itu blog yang lia create tapi belum terisi lagi material dalamnya..hehe

Sesuai untuk yang inginkan kelainan untuk cenderahati tetamu atau doorgift.
Boleh beli Mini jem sahaja atau pun mahukan kotak beserta riben macam ni pun boleh..


HARGA :

Plain mini jem ( Tanpa Sticker)

1-500 unit = RM 2.00
5001-1000 unit = RM 1.90
1000 unit keatas = RM 1.80

Untuk Pakej mini jem beserta kotak..

Hubungi saya untuk kita bincang.. ;)

Ini adalah semua koleksi mini jem lia


Mai mai mai pilih.!



Sunday, December 30, 2012

Fresh Strawberry

Salam..



Anda gemarkan Strawberry segar?
Anda selalu menggunakan Strawberry dalam 

kek

cupcake

pavlova


ataupun celup saja dalam coklat macam ni



Lia menawarkan Strawberry segar dari Tanah Tinggi Cameron yang pastinya jauh lebih murah dari harga pasaran.

RM 18 / 500 gram
RM 30 / 1kg

Lia tak simpan stock untuk jamin kesegarannya. Ini adalah pre-order item. Once dapat order baru lia akan order dengan supplier dia Cameron Highland. Penghantaran dari Cameron akan dibuat 3 kali seminggu.

Jadi anda tak perlu risau tentang kesegarannya.

Hubungi Lia segera untuk order!!

liaarsat@gmail.com
013-2111668

;)
(sms/whatsapp/viber)



Habatussauda

Salam...

Kali ni lia nak cerita pasal supplement yang lia ambik untuk membanyakkan susu ibu. Mula-mula lia ambik Shaklee Energy Soy Protein..Memang best minum dia sedap dan susu jadi pekat..tapi almaklumlah Lia tidak berkerja dan kewangan pun tidak berapa sudi masuk purse lia hehhe..jadi lia try makan pil Habatussauda...Habatussauda terkenal sebagai UBAT SEGALA PENYAKIT..



Inilah dia Kapsul Habatussauda yang lia amalkan..Alhamdulillah..berkesan..susu lia meningkat penghasilannya.


Ini Hasil untuk sekali pam.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda dalam Haditsnya yang dikuip dari kitab Ash Shahihain
"Gunakanlah Habatus Sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakiit kecuali As Sam ( maut)"(HR.Bukhari, Muslim)


Lia ingin kongsi Kapsul ini dengan rakan-rakan semua..
Kepada yang berminat dengan kapsul habatus Sauda ini boleh dapatkan dari Lia..
Harga tak mahal RM30 sahaja untuk 200 biji.

;)

Meh Lia share sikit info mengenai Habatussauda:

Habbatus Sauda adalah sejenis tumbuhan dalam bentuk rumput kecil, mempunyai batang yang tingginya lebih kurang setengah hasta, mengeluarkan bunga yang berwarna biru yang terdapat di dalamnya biji Habbatus Sauda. Tumbuhan ini terdapat di negara Arab dan dikenali dengan pelbagai nama seperti Habbatussauda (Mesir , Syam), dalam Bahasa Inggeris dipanggil Nigella Sativa atau Black Cumin. Produk Habbatus Sauda ini mempunyai khasiat yang amat tinggi

Mengandungi lebih drp 67 kandungan bahan aktif di dalamnya. Bahan-bahan ini dapat membantu menyembuhkan beberapa penyakit yang sering dihadapi oleh manusia. Habatusssauda ini ialah satu supplement/ubat yg membetulkan perjalanan sistem tubuh seseorang individu itu. Ianya akan membersihkan darah dan menjadikan individu itu lebih bertenaga dan sihat .

Antara bahan-bahan kandungan Habbatus Sauda ialah Fixed Oil (saturated dan unsaturated), Minyak-minyak Asas (sterol, thymohydroquinone, carvone, limonine, cymene), Alkaloids, Saponin dan Asid Amino


Dalam kitab Al Tibb An-Nabawi (Pengobatan Cara Nabi) yang ditulis Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah, Habbatus Sauda dikenal juga sebagai Al Habbah Al Barokah. Dalam kitab tersebut disebutkan bahwa Habbatus Sauda’ dapat mengubati 50 macam penyakit tanpa efek. Suatu ulasan ilmu kedoktoran menampilkan bahawa kandungan Habbatus Sauda’ antara lain:
  • Antiinflamasi, mengubati perih/radang tenggorokan.
  • Antiarthritis, mengubati reumatik.
  • Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
  • Aktivitas hormon, mengatur haid dan meningkatkan aliran susu.
  • Antiseptik, mengubati bau mulut.
  • Antivirus, mengubati demam dan flu.
  • Dermatologi, mengubati jerawat dan eksim.
  • Urinary tract, mengubati saluran kemih dan batu ginjal.
  • Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
  • Gastrointestinal tract, mengubati mabuk, diare, kejang konstipasi, dan empedu.
  • Sistem sirkulasi, meningkatkan kinerja jantung.
  • Nematocidal, mengubati cacing pita.
  • Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).
 7 ciri-ciri utama Habbatus Sauda:
1. Nilai pemakanan
Habbatus Sauda kaya dengan:
  • Monosaccharide glukosa, xylosa dsb.
  • Polysaccharide
  • Fatty acid yang tidak tepu (unsaturated essential fatty acids, efa). Efa tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, oleh itu sumber utamanya ialah dari pemakanan
  • Amino acid yang membentuk protein
  • Karotene iaitu sumber vitamin a
  • Kalsium, zat besi, dsb.
2. Sistem imunisasi
Kajian yang dilakukan di Arab Saudi mendapati, habbatus Sauda berupaya meningkatkan sistem imunisasi anda (daya melawan penyakit). Oleh itu ia mungkin penting dalam pengawalan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit berkaitan yang lain.
3. Anti-histamine
Histamine ialah bahan yang dikeluarkan oleh sel-sel mast di dalam badan yang menyebabkan kesan-kesan allergik (alahan). Habbatus Sauda mengandungi bahan yang menghalang protein kinase C, sejenis bahan yang mencetus penghasilan histamine. Oleh kerana penghidap penyakit asma selalunya mengalami masalah alahan, habbatus Sauda mungkin baik diambil secara berterusan oleh pesakit-pesakit ini.
4. Anti-tumor
Kajian in vitro mendapati habbatus Sauda berupaya menghalang pembentukan sel-sel tumor. Oleh itu, ia baik untuk digunakan untuk membantu menghalang penyakit kanser.
5. Anti-bakteria
Penyelidikan ke atas bahan ini mendapati ia mempunyai aktiviti anti-bakteria . Habbatus Sauda didapati berupaya mengawal bakteria seperti E.coli, V.cholera dan spesies Shigella. Ini bermakna habbatus Sauda baik untuk mereka yang menghidapi beberapa jenis penyakit seperti cirit-birit dan masalah-masalah perut yang lain.
6. Anti-radang (anti-inflammation)
Habbatus Sauda didapati boleh mengurangkan radang (bengkak). Oleh itu ia baik untuk pesakit asma (mengurangkan radang dalam paru-paru), eczema (alahan yang menyebabkan gatal, kulit merah dsb.) dan arthritis (bengkak sendi).
7. Menggalakkan pengeluaran susu
Kombinasi lemak dan hormon yang didapati di dalam habbatus Sauda menyebabkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi bertambah.
Melayukini.net - Untuk pengetahuan para pembaca, di Timur Tengah, minyak Habbatus Sauda ini telah digunakan selama ribuan tahun sebagai ubat untuk segala macam penyakit alergi, radang, gangguan menstruasi, tekanan moral, dan depresi, tetapi terutama terhadap bronkhitis, asma, dan neurodermatitis serta pencernaan yang buruk, bahkan impotensi.

MY HOMEMADE CHOCOLATE

Salam...

Actually ini my first time lia nak komersialkan apa yang lia da belajar dengan mummy gee masa dia buat kelas chocolate dulu. masa lia belajar dulu masa sebelum ada anak lagi..after that preggy and a year after preggy lagi tak berkesempatan lia nak komersialkan apa yang lia da belajar.

Ini antara sample yang lia buat..sudi sudikan lah tengok..
sesuai untuk doorgift dan jugak makan-makan ataupun hantaran.

nanti lia buat sample lagi banyak2 k...








Lia gunakan Dark Chocolate untuk sample ini dan juga filling almond crispy didalam.

Kepada yang berminat untuk mendapatkan doorgift chocolate praline..Lia mungkin dapat membantu anda..contact lia di liaarsat@gmail.com @ 013-2111668


;)

Wednesday, December 19, 2012

Rezeki Pagi

Salam

Alhamdulillah..pagi ni masih ada rezeki untuk Fatihah...


Jadi Anak yang solehah sayang...

Tepung Gomak..

Salam..

Alkisah..satu hari dikala suamiku pergi buat part time ambik gambar wedding dekat KLIA..tinggallah Lia bersama anak-anak Si Amir Mirza dan Nurfatihah Insyirah..

Macam biasa lepas mandi pagi, makan sudah kenyang..cik fatihah kita pun mahu titun..lia pun mula la mendodoi sambil menari poco-poco gitu..

Tengah sedap menyanyi terlihat sekonyong sekonyong muka yang putih..dan YES! bedak yang bertaburan dia atas lantai.. Si Mirza tengah sedap meuang(menuang ke..lantak lah) diatas lantai..sambil menyapu muka beliau..
HASILNYA..tadaaaaa



Dah sepahkan sila sapu yeee....


Hai anak...anak...tak jadi nak marah..kelakar..kelakar...
hehhehehehhe

Nurfatihah insyirah 6 bulan!

salam semua..

cik Nurfatihah Insyirah da 6 bulan! cepatnye masa berlalu..

NURFATIHAH INSYIRAH..

semoga menjadi anak yang solehah...

BUDGET DYNAMO AND SOFTLAN..MURE MURE SAJEEE

Salam...

Selalu mencuci pakai sabun apa? kalau selalu pakai Dynamo dan cepat habis boleh try beli dengan lia.

Dynamo biru 10 kg = RM 30 sahaja

Softlan 10 liter = RM 30 Sahaja



boleh compare dengan harga pasaran..confirm berbaloi baloi...Original liquid..bukan masuk air punya..conditon sama macam pasaran..beza packaging saje..

Delivery hanya untuk order 3 botol ke atas (RM 5 - 15), tertakluk kepada lokasi
COD di kawasan kinrara,puncak jalil,equine dan serdang

BERMINAT???
Boleh contact sayeee
sms/whatsapp: 013-2111668 (lia) / 019-3883258 (zaifan)


Monday, December 3, 2012

Barley Peanut Candy!!!

salam...

Kali ni lia nak buka peluang bisnes sama-sama dengan lia..untuk yang berminat nak beli BARLEY PEANUT CANDY secara borong untuk dijual ataupun untuk dibuat doorgift mahupun kudapan sendiri..



Untuk yang berminat dibawah ini update harganyeee:

500 gram = RM 18
1 kg - 2 kg = RM 30
3 kg - 6 kg = RM 28
7 kg - 9  kg = RM 26
10kg keatas = RM 25 sajeee

COD boleh dibuat sekiranya Lia berada dikawasan anda ye..atau boleh dibincang untuk berjumpa di lokasi tertentu sekitar lembah klang.( ini tertakluk kepada off day husband lia..hehe)

kalau tak lia pos je eh..

Harga kat atas TIDAK TERMASUK KOS PENGEPOSAN dan juga kos petrol husband lia ( RM 5) eh..

1kg ada lebih kurang 85 hingga 100 biji

Contact la Lia kalau minat..

email: liaarsat@gmail.com
sms/whatsapp: 013-2111668




PROJEK BEKAM

Salam..

Lia baru je sampai dari kampung PIL..2 hari dekat kampung jadual penuh dengan orang mintak tolong bekam..eh tetiba citer pasal bekam plak..actually bekam ni bukan projek Lia..ni Husband lia punya projek..dia punya arrange customer untuk bekam 4 orang! marathon sungguh! 

kitorang sampai hari sabtu petang..hari ahad pagi kul 9 ada sorang datang bekam, pastu pukul 3 petang sorang lagi..patutnya 2 orang datang bekam petang tu  tapi nasibla sorang tak jadi..kalau loteh den dek non..pagi isnin ada lagi sorang ...tapi nasib baikla makcik kepada husband aii jekk and dia pun nak bekam bahagian tumit jek..jadi lia pass baton dekat husband jek lah..penat dek nonn dengan anak lagi..nak susukan lagi..nak tidokan lagi...(ni kira menrungut ke?) tak la...cuma luahan perasaan jek ehehhe..

tapi rezeki dari Allah..Lia redha..dann syukur banyak atas rahmat dari Nya..


Bekam Angin

Bekam Darah

sapayang berminat nak bekam dan nak tau info pasal bekam ni boleh la try masuk blog hubby lia kat BEKAM4U atau join dia dekat Facebook TERAPI BEKAM